Q
 

Hvad er queer tango?

Queer tango er på vej frem i Danmark. Vi danser med hinanden på tværs – uanset køn, seksualitet og normer for danseroller. Vi er førere og følgere, og vi bytter roller og danser med flere forskellige partnere. 


Queer tango er en ny måde at danse argentinsk tango på, der bryder med de traditionelle normer for, hvem der danser hvilke roller. I queer tango er det ikke givet, hvem der fører eller følger – ligesom de dansende kan skifte roller undervejs i dansen. Queer tango er ikke kun for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner. Alle kan være med og få glæde af dansens mange muligheder, når også ’kvinden’ kan føre og ’manden’ følge. Læs mere om den danske queer tangos baggrund i menuen til venstre.

Vil du danse queer tango, kan du løbende holde øje med denne hjemmeside eller tilmelde dig nyhedsbrevet, hvor queertango.dk annoncerer aktiviteter. Du kan også læse om tidligere aktiviteter. Fx blev Copenhagen Queer Tango Festival afholdt i september 2011 med deltagere fra ind- og udland og med både begyndere og øvede dansere, ligesom det hyggelige arrangement Copenhagen Queer Tango Weekend 16.-18. marts 2012 blev gennemfør med succes. Vi havde også et førerkursus for følgere 10.-11. november 2012 med Charlotte Rivero, arrangør af queer tango-festivalen i Stockholm. 

Det er også muligt at danse queer tango på den veletablerede tangoscene i København. Efterhånden danser flere kvindepar og af og til også herrepar på milongaerne. Se, hvor du kan danse på tango.dk

Der findes en række internationale queer tango festivaler, du kan finde via siden med links. Særligt skal fremhæves, at København blev udnævnt til æresby i 2011 af queer tango festivalen i Buenos Aires, så der er stærke bånd mellem Danmark og Argentina. Læs også hvad pressen skriver om queer tango, der er flere gode artikler. Du kan også læse mere på den eksterne blog The Queer Tango Book Project, der indeholder et hav af links til artikler, videoer og mange andre informationer om queer tango. 

Her er en kort video (3:40) fra youtube.com, hvor du kan se og høre, hvad queer tango er. Det er fra Queer Tango Festivalen i San Francisco i 2010, hvor en af deltagerne, Andrea Ozzuna, bliver interviewet. Du kan også se hende danse med sin dansepartner Nicole Roberts. Filmen er lavet af Gemma Cubero og Celeste Carrasco, den er spansksproget med engelske undertekster.

 


Læs også om queer tango på Wikipedia (engelsk).
Queertango.dk