Q
 

Weekend November 2012

Weekend-kurset blev velbesøgt, og vi takker for den store opbakning. Herunder kan du læse om, hvad vi skrev om kurset inden tilmeldingsfristen udløb.
 

Førerkursus for følgere 10.- 11 November 2012 v. Charlotte Rivero

 
I weekenden d. 10.-11. November tilbyder Queertango.dk et kursus for følgere, der gerne vil lære at føre. At danse begge roller udvider kendskabet til tangoen, og det øger muligheden for at danse. På kurset skiftes man til at danse fører og følger, og arbejder sammen om udvikling af førerrollen.
 

Lørdag d. 10. November 13.00-16.30

 

Søndag d. 11. November 14.00-15.30, efterfulgt af praktika 16.00-18.00.

 
Til praktika kan alle deltagere invitere en tangoven, der vil følge. Der er således rig mulighed for at afprøve de nye førerkompetencer sammen med en partner der ikke ved hvad du har lært.
 
Kursus og praktika, i alt 7 timer, 550 kr. pr. person.
 

Sted: Frøbels seminarium.

 
Tilmelding: ved at sende mail med navn, telefonnummer, samt lidt om din tangoerfaring til queertango@queertango.dk, senest 29. Oktober. Der er plads til 24 deltagere.
 
Endeligt et kursus hvor du ikke behøver at tilmelde dig med partner! Nu har du mulighed for at få en uddybet forståelse af tangoen.
Vi kommer til at gennemgå teknik, musikalitet og repertoir for førerrollen i tangoen, hvilket forudsætter at du behersker det basale godt som følger.
 

KURSUSINDHOLD

 
Musikalitet
Rytme og musikalske fraser som førerværktøj
 
Tangoen som dialog
Kontakt og Kommunikation
Nærvær, Tydeligehed, Lydhørhed
Improvisation
 
Tangoens struktur
Tangoens grammatik
Tangoens bevægelsesmønster
 
Teknik
Indre dissociering
Elasticitet og Gulvteknik
At gå fremad og føre, give puls
 
Abrazoen
Hvor du som fører skaber omfavnelsen
sammen med din følger
 
Repertoir
Basic step
Navigerings værktøj
Rebotes
Ochos og Giros
Retningsændring
Evt saccada og boleo afhængig af niveau
 
NIVEAUFORSLAG: Du skal mindst have danset i 2-3 år som følger og beherske ochos og giros. Du kan desuden følge simple boleos og måske ganchos. Holdet kan blive nivaeuopdelt. Kurset passer også dig som allerede kan begge roller men gerne vil uddybe dine kundskaber.
 
Tanken er at give følgere mulighed for at lære at føre og desuden fordybe sine færdigheder som følgere.
 
At lære at føre tilfører tangoen en ny dimension. Du lærer hele dansen og ikke kun den halve.
 
Du lærer udfordringer, muligheder og forudsætninger i begge roller
 
Du kommer til at mærke at du bliver mere trænet i at deltage endnu mere aktiv når du går på andre kurser og husker figurerne i større udstrækning.
 
Eftersom du kan begge roller, kan du altid have det sjovt på milongaerne både som følger og fører. Du behøver aldrig at sidde og vente på at blive budt op eller vente på at en fører bliver ledig og byder dig op.
 
Charlotte Rivero har lang erfaring både som følger og fører. Charlotte danser og underviser begge roller lige godt. Charlotte er pioner i Sverige og startede førerkurser for følgere allerede i 2000. Chralotte arbejder som underviser på Tangoverkstan -Roles in Motion 
Queertango.dk